Rólunk

Mi teszi a Hybrid Cyclet a fenntarthatóság hazai iránytűjévé? Ügynökségünk fáradhatatlanul küzd azért, hogy a művészet és a kreativitás szemléletformáló eszközeivel megerősítsük a zöld gondolkodást mind egyéni, mind vállalati szinten.

A Hybrid Cycle a TerraCycle regionális licenszét és szakmai támogatását élvezi.

A magyar fenntarthatósági ügynökség a hulladékgyűjtés és újrahasznosítás, mellett a kutatás-fejlesztésre, a termékfejlesztésre, az edukációra, valamint a művészeti projektekre is nagy hangsúlyt fektet. A Hybrid Cycle számára fontos a designgondolkodás. Céljuk, hogy olyan ipari design termékek szülessenek, amik jól szemléltetik a hulladék újrahasznosítási lehetőségeit. De kiemelt prioritás a fenntartható fejlődés témája is, amelyet a trash art, az újrahasznosítás művészetének támogatása tesz lehetővé.

Fenntartható szemléletformálás egyéni és vállalati szinten 

A HybridCycle filozófiájának alapja a TerraCycle-től kapott know-how:

  • ÚJRAFELHASZNÁLÁS: hulladék textíliák, elektronikai eszközök újrafelhasználása​​

  • ÚJRAHASZNOSÍTÁS: élelmiszer csomagolások, molinók átalakítása használati tárgyakká

  • ÚJRAFELDOLGOZÁS: műanyag és fa hulladékokból gyártott termékek

  • KOMPOSZTÁLÁS: szerves hulladékok ipari műtrágyává alakítása

Tom Szaky

Tom 1982-ben született Budapesten egy orvos családba. A csernobili katasztrófa után, 5 éves korában először Németországba, azután Hollandiába, majd Belgiumba, végül pedig Kanadába költöztek, ahol a középiskola befejezéséig élt. Egyetemi diplomáját a Princeton-on szerezte, ahol pszichológiát és közgazdaságtant tanult. 

A mai napig rendszeres látogató Magyarországon, ahol anyanyelvét is szívesen gyakorolja. Kötődése bizonyítéka, hogy vállalkozásainak IT szervezete is Budapesten működik. 

A TerraCycle születése

Tom vállalkozó szelleme és elhivatottsága már az érettségi előtt megmutatkozott: 14 évesen alapította első, weblaptervezéssel foglalkozó cégét. Egyetemi éveiben a kollégiumi társaival viszont már a giliszta tenyésztésből származó komposztanyag felé fordult, majd 2001-ben megalapította a TerraCycle-t. A kezdeti nehézségek mutattak utat a használt műanyag flakonok újra felhasználása felé. 

A Terra alapgondolata azóta milliárdos üzletté nőtte ki magát: a szemét egy civilizációs találmány, amelynek a haszontalanságába vetett közmegegyezést kell felszámolni. A TerraCycle ehhez digitális eszközökkel toboroz résztvevőket a hulladékok szegmentált gyűjtéséhez, amelyekből gyártókon keresztül újra alapanyag, vagy végtermék készül. Mindezek a gyűjtők munkájának ellentételezésével párhuzamosan visszakerülnek a piaci körforgásba. 

“a magyar származású üzletember, aki a TerraCycle és a Loop startup-jaival világszinten is hiteles és megkerülhetetlen szereplője a fenntartható fejlődésnek”

  • Facebook
  • Instagram

Felkeltettük az érdeklődésedet?