top of page

KÖVESD A HULLADÉK ÚTJÁT!

A Circular Living Concept (CLC) a Széchenyi István Egyetem fenntarthatóság, újrahasznosítás és művészet-design fókuszú szemléletformáló projektje, amelyet többek között a HybridCycle és a Hybridart Management közreműködésével valósít meg Győr-Moson-Sopron megyében. Célja, hogy minél szélesebb körben megmutassa a fenntarthatóbb élet és a körforgásos gazdálkodás lehetőségeit, valamint az újrahasznosítható hulladékban rejlő értékeket.

 

A projekt két fő részből áll össze: Míg a program első felében a hulladékgyűjtésre koncentrálunk, addig a későbbiekben a begyűjtött hulladék művészeti projektek keretében történő újrahasznosításával, felhasználásával foglalkozunk.

  

A hulladékgyűjtés részeként körülbelül 150 beltéri helyszínen gyűjtünk a hagyományos papír és műanyag hulladék mellett egy-egy, a helyszínhez igazított speciális hulladéktípust is (írószer, kozmetikai csomagolás, kis sporteszköz, alumínium doboz), az 5 nagyváros között utazó, köztéri gyűjtőpontunk pedig textil, kemény műanyag és kis elektronikai eszköz befogadására alkalmas.

  

A begyűjtött hulladékok később sokszínű programjaink, workshopok, alkotótábor, művészeti rezidencia programok, design és művészeti projektek és általános iskolai edukatív, kézműves foglalkozások keretében válnak kis használati tárgyakká, látványos köztéri installációkká vagy éppen műalkotássá egy kiállítótérben.

bottom of page