top of page

Gyűjts, hass, alkoss!

Csinálj ma valami olyat, amit a jövőbeli önmagad is megköszön majd!

 

A szelektív hulladékgyűjtés az egyik legelső lépés, amit mindannyian tehetünk közvetlen környezetünkért, hosszabb távon pedig bolygónk egészségének megőrzése érdekében. Az általunk termelt hulladék mennyiségének csökkentése mellett, vannak olyan helyzetek, amikor a fogyasztásunknak elkerülhetetlenül keletkeznek melléktermékei.

 

A CLC programmal segítünk ezek kezelésében! A Széchenyi István Egyetem programja Győr-Moson-Sopron megye legkülönbözőbb közösségi helyszínein – 150 beltéri, és 5 kültéri gyűjtőponton – veszi fel a versenyt a körforgásból eddig kimaradó hulladékokkal szemben.

 

Keresd a szelektív-szigeteket és helyezd a hulladékokat a megfelelő gyűjtőbe, majd figyeld, ahogy a régi tárgyaidat új életre keltjük!

Hulladékgyűjtés

A több hónapos gyűjtési kampányhoz közel 150 helyszínt választottunk ki szerte a megyében, ahol szelektív-szigetet helyezünk el. Többek között írószereket gyűjtünk irodákban, kozmetikai csomagolást plázákban, műanyagot gyorséttermekben és papírt népszerű kulturális intézményekben. Célunk az érintett lakosság és turisták körében egy széleskörű közösségi gyűjtési mechanizmus kialakításának megalapozása, a kapcsolódó szemléletformálás és tájékoztatás.

A hulladékgyűjtési akció időtartama: 2022. augusztus – 2023. február

Gyűjtött hulladéktípusok:

  • írószerek, irodaszerek

  • kisméretű sporteszközök

  • papír

  • alumínium italos doboz

TUDJ MEG TÖBBET:

Beltéri közösségi hulladékgyűjtés

Szelektív gyűjtési projektünk részeként Győr-Moson-Sopron megye öt településén egy három gyűjtőedényből álló, kültéri szelektív hulladékgyűjtő installációt is elhelyezünk, amely 1-1 hónapon keresztül fog üzemelni az érintett városokban. Az akció célja, hogy a 150 helyszínes beltéri gyűjtésünkön túl, a városok legforgalmasabb közterületein is felhívjuk a figyelmet a szelektív gyűjtés fontosságára, a fenntarthatóság és a körforgásos gazdaság alapgondolataira, és a környezetvédelem jelentőségére.

A gyűjtőpontokon három olyan hulladéktípust fogadunk, amik környezetvédelmi szempontból napjaink legnagyobb kihívását jelentik: textil hulladékot, kisméretű elektronikai eszközöket és kemény műanyagot.

A CLC gyűjtőpont azonban nem egy hagyományos hulladékgyűjtő egység: a szerkezeten rövid ismeretterjesztő anyagot helyeztünk el, hogy az érintett hulladékokat tényleg ismerjük, megértsük és így megfelelően kezeljük.

Szelektív gyűjtési kisokos? Izgalmas magyar fejlesztések hulladékból? Tippek egy fenntarthatóbb élethez? Lapozd végig az anyagunkat, és tudj meg többet!

Városi gyűjtőpont körút

A hulladékgyűjtési akció részletei:

2023. február: Győr, Pannonhalma

2023. március: Mosonmagyaróvár, Kapuvár

2023. április: Csorna

 

Vegyél részt a tudásmegosztásban: látogass el a CLC gyűjtőpontok egyikére, és hagyj egy üzenetet nekünk arról, hogy te hogyan véded a bolygónkat!

bottom of page