top of page

Lángoló erdők, olvadó jégtáblák, tüntető diákok, klímaszorongás, milliókat adományozó filmcsillagok, fesztiválsztár természetvédő legendák, évi 6,3 milliárd tonna műanyag hulladék, #plasticfreejuly és #secondhandseptember, virágzó közösségi média, globális mértékű elmagányosodás, közösségi gazdaság, energiatudatosság, szuperhatótávolságú villany autó…

2020-ban ismét megrendeztük WASTEREVOLUTION fenntarthatósági konferenciánkat. A konferencia jelszavának a re_connect-et választottuk, hiszen az akadályokkal teli hónapok után úgy gondoltuj, ideje ismét kapcsolatba lépni egymással, párbeszédet kezdeményezni a minket körülvevő környezeti problémák megoldása érdekében. 

Az elmúlt jó pár év nem szólt másról, mint a legutolsó pillanatokról. Most kell változtatni, és szinte mindenen, mert ha nem, még pár évtized, és nem lesz tovább.

Számtalan kihívás áll előttünk, legyen szó mezőgazdaságról, iparról, klimatikus változásokról, fogyasztási szokásokról, társadalmi kérdésekről, környezetvédelemről, vagy a valamennyiünket napi szinten érintő témákról: közlekedés, vásárlás, oktatás, öltözködés, testápolás, gasztronómia, művészet, design, társas kapcsolatok. 

A mondás szerint csak attól félünk, amit nem ismerünk – viszont ha félelmünkben túl hangosan kiabálunk, a végén még mindenki elszalad ijedtében, ahelyett, hogy segítene. WASTEREVOLUTION 2020 – RE_CONNECT címmel egy, a fenntarthatóságot a mindennapi életünk különféle aspektusából körbejáró konferenciát szerveztünk izgalmas prezentációkkal és kerekasztal-beszélgetésekkel.

A 2020-as konferencia célja az volt, hogy szakemberek, nagyvállalatok és  kreatív alkotók bevonásával közös platformot teremtve elindítsunk egy konstruktív párbeszédet arról, hogy pontosan mi is zajlik körülöttünk, mik az ok-okozati összefüggések, ebben kinek mi a szerepe, mik a lehetőségei és irányai, milyen válaszokat adhatunk a fenntarthatósággal kapcsolatos kihívásokra.  Nincs egy nagy igazság és nem is szeretnénk ilyet állítani. Sokkal fontosabbnak tartjuk a változtatást a saját hozzáállásunkban mindahhoz, amit magunknak teremtettünk és tartunk fenn egyéni és társadalmi szinten is. 

A konferencián 10 változatos kerekasztal beszélgetéssel és számos önálló prezentációval vártuk az érdeklődőket, többek között olyan témakörökben, mint a szépségápolás, a divat vagy a design és a tudatosság kapcsolata.

A konferencia hazai nagy divatmárkák jövőjével foglalkozó beszélgetésének moderátora a GLAMOUR Magyarország főszerkesztője, Maróy Krisztina volt, aki az állami mentorprogram mellett a nemzetközi terjeszkedés sikertényezőiről, a fenntartható vállalkozó szemléletről kérdezte Bata-Jakab Zsófiát (HFDA), Gubicza Ágostont (GB & Partners), Áron Esztert és Molnár Sárát (ÁERON).

Jelentkezés:

https://forms.gle/fGUxY6KJDn8JDG7w9

A jelentkezési anyag tartalma:

  • Szakmai önéletrajz (max. 1 oldal)

  • Korábbi alkotásokat bemutató portfólió (max. 10 MB)

  • Motivációs levél és részletes munkaterv (amiben a pályázó ismerteti a tervezett műalkotás látványtervét, annak dimenzióit és anyagszükségletét, illetve kifejti a munkafolyamat fázisait) (max. 7000 karakter)

A nyertes pályázó vállalja, hogy a választott időszak teljes ideje alatt a kijelölt alkotótelepen tartózkodik, valamint az ott készült műalkotást a Hybridart Management gyűjteményének felajánlja.

Pályázható időpontok: 

  • Június 01-22.

  • Július 1-22.

  • Július 27 – augusztus 17.

  • Augusztus 30 – szeptember 20.

  • Szeptember 22 – október 13.

WasteRevolution 2020. RE_CONNECT

- fenntarthatósági meetup

Helyszín:

Budapest Music Center

Idősáv:

2020. október 29.

bottom of page