top of page
Csinálj ma valami olyat, amit a jövőbeli önmagad is megköszön majd!

Idén a Paloznaki Jazzpiknik jubileumához érkezik, a Balaton északi partján található településen júliusban három napon keresztül találkozhatnak az érdeklődők jazz, funk és soul klubkoncertekkel, hazai és nemzetközi sztárokkal, miközben a fűben piknikezve élvezik a térség gasztronómiai csodáit. A Balaton melletti borvidéken nem meglepő, hogy a rendezvény egyik főszereplője a bor, a 3 napos esemény alatt több, mint tízezer üveg fogy belőle, melyek alucsavaros zárja vagy parafadugója csupán addig kap szerepet, ameddig az üveg tartalma egy vendég poharába nem kerül, így még ezalatt a rövid idő alatt is rengeteg hulladék keletkezik a fogyasztás melléktermékeként.

 

Idén nyáron nemcsak a színfalak mögött, de a fesztivál területén is kihelyeztük kisebb-nagyobb hulladékgyűjtő állomásainkat. Ameddig a pincészetek háza táján a Zero Boxok, addig a látogatók szeme előtt Mini Boxok gondoskodnak az alu csavarzárak és a parafadugók megfelelő elhelyezéséről, egyben információt nyújtva a szelektív hulladékgyűjtés fontosságáról.

A fesztiválon Kovács Bálint készített fotókat.

Közösségi hulladékgyűjtés a Paloznaki Jazzpikniken!

Tiszta Balaton, tiszta művészet! projektünk keretein belül több balatoni kulturális és gasztronómiai fesztiválon is szelektív hulladékgyűjtési akcióba fogtunk.

Közösségi hulladékgyűjtés a Paloznaki Jazzpikniken!

Tiszta Balaton, tiszta művészet! projektünk keretein belül több balatoni kulturális és gasztronómiai fesztiválon is szelektív hulladékgyűjtési akcióba fogtunk.

A nyertes pályázóknak hazánk egyik legszebb természeti tájának megismerésén túl lehetősége nyílik egy helyspecifikus projektmunka létrehozására, amit Veszprémben, Budapesten, 2023-ban pedig egy utazó kiállítás keretében 10 másik, múlt- és jövőbéli Európa Kulturális Fővárosa címet elnyert településen ismerheti meg a nagyközönség.  A programban résztvevő művészek fejenként 180 000 Ft összegű ösztöndíjban részesülnek.

2021 július-októberi időszakában összesen hat képzőművész számára 3 hetes időszakokra elérhetővé tesszük alkotótelepünket, ami kreatív, fenntarthatóság fókuszú alkotói tevékenység helyszínéül szolgál. A rezidencia célja elsősorban a fenntarthatóság és a képzőművészet ötvözésének, határterületeinek kutatása, az ezen alapuló alkotás bátorítása, támogatása.

bottom of page