top of page

10 nap - 10 fiatal alkotó

1 művész mentor

A részvétel ingyenes, az elküldött jelentkezések alapján szakmai zsűri választja ki a 2022-es tábor művészeit!

Jelentkezz még ma!

 

A Hybridart Camp alkotótábor célja a tudatos fogyasztás, a fenntarthatóság és az újrahasznosítás szellemiségének művészeti eszközökkel való megjelenítése. Ha érdekel a művészet, a zero-waste movement, a környezetvédelem, illetve a klímaválság aktuális kérdései, és mindezt szívesen meg is mutatnád egy egyedi művészeti akció keretében, akkor csatlakozz a 2022-es tábor csapatához és tölts el 10 napot tapasztalt művész mentorunk társaságában a festői Balaton-felvidéken!

Az elmúlt években alkotótáborunknak többek között a Káli-medence, Kecskemét, Pannonhalma és Pécs is otthont adott, idén pedig a Veszprém-Balaton 2023 Európa Kulturális Fővárosa program támogatásával ismét megnyitjuk köveskáli alkotóházunkat a fiatal művészeknek. A Tiszta Balaton, tiszta művészet projekt keretében, a Balaton-felvidék izgalmas és inspiráló környezetében fogadjuk a résztvevőket, ahol egy közös alkotás elkészítése során megismerkedhetnek mind a hatékony csapatmunka, mind a fenntartható művészet eszközeivel.

A hulladékban rejlő lehetőséget és erőforrást meg kell látni, meg kell becsülni és minél magasabb szinten visszajuttatni az anyagokat a körforgásba. Ez a szemlélet jelenik meg a tábor és a Tiszta Balaton, tiszta művészet program céljai között is. Idén a több mint 100 éves múltra visszatekintő Balaton Bútorral együttműködve a táborozók alaposabban megismerhetik a bútorgyártás folyamatát, a gyár fenntarthatósági célkitűzéseit, design elméleteit és végigkövethetik, hogyan lesz a fából minőségi design bútor, majd a gyártás során keletkező hulladékból a 10 napos közös alkotói projekt eredményeként egy látványos műalkotás. A fiatalok, mentoruk koncepciója alapján művészeti alapanyagként gondolják újra a főként fa alapú hulladékot.

A camp teret ad a hosszútávú gondolkozás, a tudatos fogyasztás és az újrahasznosítás kérdéskörére való reflexióra, és e gondolatok fontosságának erősítésére minél szélesebb körben. A művészeknek lehetőségük lesz többféle hulladék alapanyaggal is megismerkedni, sokszínű technikákat kipróbálni, és a hulladékra nem mint kidobásra ítélt, eltört, elhasználódott tárgyra vagy eszközre tekinteni, hanem mint értékre, amiből valami újat lehet alkotni, ha egy kicsit más perspektívából szemléljük.

A táborokban készült már a korábbi években több mint 4000 műanyag PET palackból 4 méter magas dinoszauruszt formázó installáció, hatalmas lófejeket formázó hulladék-szobor, tengeri halakat mintázó szoborcsoport, valamint egy sakkfigurákat ábrázoló sakk-matt helyzetet is megvalósítottunk több ezer alumínium doboz felhasználásával. A 2020-2021-es táborok középpontjában a visszagyűjtött alapanyagokból álló (PET palackok, fesztiválokon hátrahagyott sátrak, alumínium dobozok, kupakok, balatoni borászatok parafadugói stb.) Collabyrinth installáció került, ami korunk egyik legsürgetőbben megoldásra váró problémájára, a hulladék kezelésének kérdésére reflektált.

A camp ideje alatt születő alkotások minden évben több hazai és gyakran külföldi helyszíneken, városokban, programokon is bemutatkozhatnak a környezettudatosság és a szemléletformálás jegyében. A tábori alkotások közül több szerepelt Dubajban, budapesti és balatoni forgalmas köztereken , popup kiállítóterekben és neves rendezvényeken, mint például a Brain Bar Budapest és az Art Market Budapest.

Az idén készülő alkotást Budapesten, a Balatonon, valamint további meglepetés helyszíneken is bemutatjuk. Ezzel, valamint social media és sajtó megjelenésekkel szeretnénk a táborban résztvevő fiatal alkotók számára megkönnyíteni a szakmai kapcsolatépítést, a minél nagyobb ismertség elérését és a művészi portfolió építését.

A programban való részvétel ingyenes, a szállást és az étkezést biztosítjuk.

A jelentkezéshez küldj nekünk egy levelet, amelyben röviden bemutatod a szakmai tapasztalataidat, néhány munkádat, amire büszke vagy, illetve hogy miért szeretnél részt venni a Hybridart Camp programjában.

 

E-mail cím: hybridcycle@hybridcycle.hu

Tárgy: Hybridart Camp 2022

Jelentkezési határidő: 2022. augusztus 12.

Jelentkezés:

https://forms.gle/fGUxY6KJDn8JDG7w9

A jelentkezési anyag tartalma:

 • Szakmai önéletrajz (max. 1 oldal)

 • Korábbi alkotásokat bemutató portfólió (max. 10 MB)

 • Motivációs levél és részletes munkaterv (amiben a pályázó ismerteti a tervezett műalkotás látványtervét, annak dimenzióit és anyagszükségletét, illetve kifejti a munkafolyamat fázisait) (max. 7000 karakter)

A nyertes pályázó vállalja, hogy a választott időszak teljes ideje alatt a kijelölt alkotótelepen tartózkodik, valamint az ott készült műalkotást a Hybridart Management gyűjteményének felajánlja.

Pályázható időpontok: 

 • Június 01-22.

 • Július 1-22.

 • Július 27 – augusztus 17.

 • Augusztus 30 – szeptember 20.

 • Szeptember 22 – október 13.

OPEN CALL:

Hybridart Camp 2022.

Fenntarthatósági alkotótábor

Jelentkezz, ha:

 • szívesen fejlesztenéd alkotói kreativitásod új alapanyagok megismerésével

 • neked is fontos a környezetünk védelme

 • szívügyed a balatoni régió

 • szeretnél egy nem mindennapi alkotási folyamatban részt venni, ami már-már feszegeti a hagyományos művészet határait, egy új irányzat felé mutatva

Helyszín:

Köveskál, Káli-medence

Időpont:

2022. augusztus 16. – 25.

Jelentkezési határidő:

2022. augusztus 12.

Jelentkezz, ha:

 • szívesen fejlesztenéd alkotói kreativitásod új alapanyagok megismerésével

 • neked is fontos a környezetünk védelme

 • szívügyed a balatoni régió

 • szeretnél egy nem mindennapi alkotási folyamatban részt venni, ami már-már feszegeti a hagyományos művészet határait, egy új irányzat felé mutatva

Helyszín: Köveskál, Káli-medence

Időpont:

2022. augusztus 16. – 25.

Jelentkezési határidő:

2022. augusztus 12.

bottom of page