Rólunk

Mi teszi a Hybrid Cyclet a fenntarthatóság hazai iránytűjévé? Ügynökségünk fáradhatatlanul küzd azért, hogy a művészet és a kreativitás szemléletformáló eszközeivel megerősítsük a zöld gondolkodást mind egyéni, mind vállalati szinten.

  • Facebook
  • Instagram

Friss híreink

Ismerd meg projektjeinket!

Jelentkezz pályázatainkra!

Lépj velünk kapcsolatba!

Felkeltettük az érdeklődésedet?

Írj nekünk!

Ha érdekelnek a projektjeink, célitűzéseink, együttműködést kezdeményeznél vagy bármilyen egyéb kérdésed adódna, amire a honlapon nem találod a választ, írj üzenetet és mi hamarosan felvesszük veled a kapcsolatot!

 

Köszönjük a leveled, hamarosan megválaszoljuk a kérdésedet!

A Hybrid Cycle a TerraCycle regionális licenszét és szakmai támogatását élvezi.

A magyar fenntarthatósági ügynökség a hulladékgyűjtés és újrahasznosítás, mellett a kutatás-fejlesztésre, a termékfejlesztésre, az edukációra, valamint a művészeti projektekre is nagy hangsúlyt fektet. A Hybrid Cycle számára fontos a designgondolkodás. Céljuk, hogy olyan ipari design termékek szülessenek, amik jól szemléltetik a hulladék újrahasznosítási lehetőségeit. De kiemelt prioritás a fenntartható fejlődés témája is, amelyet a trash art, az újrahasznosítás művészetének támogatása tesz lehetővé.

Újrafelhasználás

hulladék textíliák, elektronikai eszközök újrafelhasználása

Újrahasznosítás

élelmiszer csomagolások, molinók átalakítása használati tárgyakká

Újrafeldolgozás

műanyag és fa hulladékokból gyártott termékek

Komposztálás

szerves hulladékok ipari műtrágyává alakítása

A HybridCycle filozófiájának alapja a TerraCycle-től kapott know-how:

Tom Szaky, a TerraCycle atyja

Tom 1982-ben született Budapesten egy orvos családba. A csernobili katasztrófa után, 5 éves korában először Németországba, azután Hollandiába, majd Belgiumba, végül pedig Kanadába költöztek, ahol a középiskola befejezéséig élt. Egyetemi diplomáját a Princeton-on szerezte, ahol pszichológiát és közgazdaságtant tanult. 

 

A mai napig rendszeres látogató Magyarországon, ahol anyanyelvét is szívesen gyakorolja. Kötődése bizonyítéka, hogy vállalkozásainak IT szervezete is Budapesten működik.

Tom vállalkozó szelleme és elhivatottsága már az érettségi előtt megmutatkozott: 14 évesen alapította első, weblaptervezéssel foglalkozó cégét. Egyetemi éveiben a kollégiumi társaival viszont már a giliszta tenyésztésből származó komposztanyag felé fordult, majd 2001-ben megalapította a TerraCycle-t. A kezdeti nehézségek mutattak utat a használt műanyag flakonok újra felhasználása felé. 

A Terra alapgondolata azóta milliárdos üzletté nőtte ki magát: a szemét egy civilizációs találmány, amelynek a haszontalanságába vetett közmegegyezést kell felszámolni. A TerraCycle ehhez digitális eszközökkel toboroz résztvevőket a hulladékok szegmentált gyűjtéséhez, amelyekből gyártókon keresztül újra alapanyag, vagy végtermék készül. Mindezek a gyűjtők munkájának ellentételezésével párhuzamosan visszakerülnek a piaci körforgásba. 

“magyar származású üzletember, aki a TerraCycle és a Loop startupjaival világszinten is hiteles és megkerülhetetlen szereplője a fenntartható fejlődésnek”