top of page

A HybridCycle csapata egy régi Optimist tanuló kishajót alakított át kupakgyűjtő installációvá, hogy bejárva a Veszprém-Balaton régió különböző helyszíneit, felvegye a versenyt a szezon egyik leggyakoribb hulladék típusának számító, PET palackokat lezáró műanyag kupakokkal.

 

A Kupakabana első állomása a balatonakarattyai Nekem a Balaton, ahol egy hónapra horgonyzott le a kupakgyűjtő kishajó, hogy minél több már nem használt kupakot szedhessen össze a csapat, amiket a Veszprém–Balaton 2023 Európa Kulturális Fővárosa program támogatásával már második éve megrendezett Tiszta Balaton, tiszta művészet programjain hasznosítanak újra gyerekek, felnőttek és hivatásos művészek.

 

A szezonnyitó eseménynek június 24-én, a Nekem a Balaton adott otthont, ahol a látogatók ki is próbálhatták, hogy a hozott kupakokból, hogyan készülhet kosár, karabíner vagy éppen fülbevaló és kulcstartó.

Vidd el te is a feleslegesnek tűnő kupakjaidat otthonról és keresd a Kupakabana kishajót a Nekem a Balatonnál július közepéig! Dobd a kupakot a gyűjtőbe és ha megörökíted a pillanatot, megnyerheted ajándékcsomagunkat is a HybridCycle, a VEB2023 és a Nekem a Balaton különleges ajándékaival.

NYEREMÉNYJÁTÉK
Horgonyt fel, vitorlát bonts, játék indul! Irány a Kupakabana!
NYEREMÉNYJÁTÉK
Horgonyt fel, vitorlát bonts, játék indul!
Irány a Kupakabana!

A nyertes pályázóknak hazánk egyik legszebb természeti tájának megismerésén túl lehetősége nyílik egy helyspecifikus projektmunka létrehozására, amit Veszprémben, Budapesten, 2023-ban pedig egy utazó kiállítás keretében 10 másik, múlt- és jövőbéli Európa Kulturális Fővárosa címet elnyert településen ismerheti meg a nagyközönség.  A programban résztvevő művészek fejenként 180 000 Ft összegű ösztöndíjban részesülnek.

2021 július-októberi időszakában összesen hat képzőművész számára 3 hetes időszakokra elérhetővé tesszük alkotótelepünket, ami kreatív, fenntarthatóság fókuszú alkotói tevékenység helyszínéül szolgál. A rezidencia célja elsősorban a fenntarthatóság és a képzőművészet ötvözésének, határterületeinek kutatása, az ezen alapuló alkotás bátorítása, támogatása.

Játék menete:
1. Készíts egy képet a Kupakabana kishajóval a Nekem a Balatonnál.

2. Töltsd fel a képet nyilvános Instagram oldaladra.

3. Jelöld meg a képen a HybridCycle Instagram oldalát.

4. Használd a #veb2023 #tisztabalatontisztaművészet és a #nekemabalaton hashtageket!

bottom of page