top of page

Jelentkezés:

https://forms.gle/fGUxY6KJDn8JDG7w9

A jelentkezési anyag tartalma:

 • Szakmai önéletrajz (max. 1 oldal)

 • Korábbi alkotásokat bemutató portfólió (max. 10 MB)

 • Motivációs levél és részletes munkaterv (amiben a pályázó ismerteti a tervezett műalkotás látványtervét, annak dimenzióit és anyagszükségletét, illetve kifejti a munkafolyamat fázisait) (max. 7000 karakter)

A nyertes pályázó vállalja, hogy a választott időszak teljes ideje alatt a kijelölt alkotótelepen tartózkodik, valamint az ott készült műalkotást a Hybridart Management gyűjteményének felajánlja.

Pályázható időpontok: 

 • Június 01-22.

 • Július 1-22.

 • Július 27 – augusztus 17.

 • Augusztus 30 – szeptember 20.

 • Szeptember 22 – október 13.

OPEN CALL:

Artist-in-Residence


Second Life — Circular Living Concept

SEASON II.

Pályázók köre:

Diplomás képző- és iparművészek, művészeti hallgatók, oktatók, alumni, tehetséges “self-made” művészek

Helyszín:

Köveskál, Káli-medence

Idősáv:

Season II.: 2022. március és május között, 2 hetes időtartamban  

Pályázók köre:

Diplomás képző- és iparművészek, művészeti hallgatók, oktatók, alumni, tehetséges “self-made” művészek

Helyszín:

Köveskál, Káli-medence

Idősáv:

Season II.: 2022. március és május között, 2 hetes időtartamban  

A Circular Living Concept a Széchenyi István Egyetem fenntarthatóság, újrahasznosítás és művészet-design fókuszú szemléletformáló projektje, amelyet többek között a HybridCycle és a Hybridart Management közreműködésével valósít meg Győr-Moson-Sopron megyében azzal a céllal, hogy minél szélesebb körben megmutassa a fenntarthatóbb élet, a körforgásos gazdálkodás lehetőségeit és az újrahasznosítható hulladékban rejlő értékeket.

 

A CLC-hez kapcsolódóan több mint 150 helyszínen gyűjtenek szelektív hulladékot, ami workshopok, alkotótábor, design és művészeti projektek, valamint egy művészeti rezidenciaprogram keretében válhat majd kis használati tárggyá, látványos köztéri installációvá vagy éppen műalkotássá egy kiállítótérben.

 

2021 nyarán a HybridCycle a Hybridart Managementtel közösen már elindította rezidenciaprogramját a veszprémi régió kiemelkedő térségében, a Káli-medencében, a festői Mindszentkállán és Köveskálon, ezzel segítve fiatal hazai és külföldi tehetségek nemzetközi mobilitását. A rezidenciaprogram helyszínválasztása nem volt véletlen; a Káli-medence hegyei és lankái, a csendes elvonulás inspiratív közeget teremt az alkotásra.

 

Idén a győri Széchenyi István Egyetem is a Balaton-felvidéket választotta művészeti rezidenciaprogramjának helyszínéül egy újszerű, izgalmas lehetőséget kínálva a fiatal művészeknek. A program során a CLC gyűjtési akcióinak köszönhetően szelektált hulladékoknak új esélyt adva, a fenntartható művészet sokszínű eszköztárával mutathatják be a résztvevő alkotók egy MÁSODIK ÉLET lehetőségét.    

 

A rezidencia ideje alatt a nyertes pályázóknak hazánk egyik kiemelt természeti tájának megismerésén túl lehetősége nyílik egy fenntarthatóság, újrahasznosítás fókuszú projektmunka létrehozására, a Győr-Moson-Sopron megyei hulladék alapanyaggal tervezve, amit többek között Győrben, Budapesten és Mindszentkállán is bemutatunk galériákban és popup kiállítóterekben. A programban résztvevő művészek fejenként 250 000 Ft összegű ösztöndíjban részesülnek.

 

A program második szezonjában összesen 5 művész számára 2 hetes időszakokra elérhetővé tesszük az alkotótelepet, ami kreatív, fenntarthatóság és hulladék fókuszú alkotói tevékenység helyszínéül szolgál. A rezidencia célja elsősorban az újrahasznosítás és a művészet ötvözésének, határterületeinek kutatása, az ezen alapuló alkotás bátorítása, támogatása.    

 

A 2022-es pályázatra Second Life hívószóra olyan művészek jelentkezését várjuk, akik koncepciójukkal egyedi, kreatív módon reflektálnak a hulladék, az újrahasznosítás kérdéskörére. Egy átlag ember élete tele van újrakezdésekkel, tervezéssel, feltételezett jövőképekkel személyes változásaink pedig egyben leképezései a világ, a bolygó és környezetünk folyamatos változásainak is. A környezeti problémákra cselekvéssel reagálhatunk: élhetünk hulladékmentes életet, gyűjthetjük szelektíven a szemetet, illetve megismerkedhetünk az újrahasznosítás technikáival. A megyében összegyűjtött hulladék, mint alapanyag a művekben új esélyt kap, de az új élet ennél komplexebb módon is megjelenhet különböző filozófiai, biológiai vagy éppen személyes értelmezéseknek teret adva az alkotásokban. Célunk, hogy a résztvevők megismerjék a hulladékban rejlő lehetőségeket és megmutassák sajátos művészeti koncepciójukban, hogy számukra mit is jelent a Second Life.

 

A rezidenciaprogram jelentkezőinek kiválasztásánál a magyar alkotóművészeken túl a nemzetközi együttműködések ösztönzésére, a külföldi intézmények képviselőire is kiemelt figyelmet fordítunk. A pályázatra diplomás képző- és iparművészek, aktív hallgatók, művészeti egyetemek oktatói, alumni tagjai, valamint tehetséges “self-made” művészek jelentkezését várjuk.

A rezidenciaprogram értékajánlata:              

 • 250 000 Ft ösztöndíj


 • Max. 200 000 Ft anyagköltség


 • Max. 25 000 Ft utazási költség


 • Szállás

 • Étkezés


 • Alkotótér a szállás közvetlen környezetében


 • Akár 2 alkalmas művészeti mentorálás a tartózkodási időszak alatt


 • Lehetőség vagy a rezidencia során létrehozott új munkák, vagy a folyamatban lévő munkák bemutatására a tervezett csoportos kiállításokon, illetve későbbi kiállításainkon is.

 • Bemutatkozási lehetőségek az alkotónak online (social media, sajtó megjelenések, web) és offline (kapcsolódó sajtónyilvános események, rendezvények, kiállításmegnyitók) formában.


 

Jelentkezés:

E-mailben a hybridcycle@hybridcycle.hu címen.

 

A jelentkezési anyag tartalma:

 • Szakmai önéletrajz + motivációs levél


 • Korábbi alkotásokat bemutató portfólió (max. 10 MB)


 • Koncepció, munkaterv, amiben a pályázó ismerteti a tervezett műalkotást, illetve lehetőség szerint annak dimenzióit és anyagszükségletét, a munkafolyamat fázisait. (max. 7000 karakter)

 • Preferált tartózkodási időszak megjelölése
 

bottom of page