top of page
A festőművész szerint a megfigyelés és a szemlélődés a legfontosabb eszköze az ecseten kívül az alkotónak, ezért lényegében bárhol megtalálhatjuk az inspirációt, ha nyitott szemmel járunk. A rezidencia program ideje alatt a nyugalom a legfontosabb alkotótárs, ami megfelelő teret adhatott Orsolyának is megtalálni és megismerni az új közeg rejtett szépségeit.

A művészről Kovács Bálint készített fotókat köveskáli alkotóházunk környezetében.

Lengl Orsolya Köveskálon

Szeptember 3-tól, szeptember 24-ig Lengl Orsolya festőművész is megismerhette a Balaton-felvidék sokszínű környezetét.

Lengl Orsolya Köveskálon

Szeptember 3-tól, szeptember 24-ig Lengl Orsolya festőművész is megismerhette a Balaton-felvidék sokszínű környezetét.

A nyertes pályázóknak hazánk egyik legszebb természeti tájának megismerésén túl lehetősége nyílik egy helyspecifikus projektmunka létrehozására, amit Veszprémben, Budapesten, 2023-ban pedig egy utazó kiállítás keretében 10 másik, múlt- és jövőbéli Európa Kulturális Fővárosa címet elnyert településen ismerheti meg a nagyközönség.  A programban résztvevő művészek fejenként 180 000 Ft összegű ösztöndíjban részesülnek.

2021 július-októberi időszakában összesen hat képzőművész számára 3 hetes időszakokra elérhetővé tesszük alkotótelepünket, ami kreatív, fenntarthatóság fókuszú alkotói tevékenység helyszínéül szolgál. A rezidencia célja elsősorban a fenntarthatóság és a képzőművészet ötvözésének, határterületeinek kutatása, az ezen alapuló alkotás bátorítása, támogatása.

bottom of page