top of page

A CLC projekt szerves része az ismeretterjesztés és az edukáció. Programjaink során minden korosztályra figyelmet fordítunk: általános iskolai foglalkozásainkon a környezetvédelem alapfogalmaival és a fenntarthatóság, az újrahasznosítás gondolataival készülünk a fiatalabb korosztály számára. Ezt a szelektív gyűjtőpontok részeként kialakított ismeretterjesztő kiállítással egészítjük ki az ennél idősebbek számára, valamint egész napos szakmai konferenciával, hogy a már mélyebb ismerettel rendelkező szakemberek, kutatók és a fenntarthatóság szakemberei is részt tudjanak venni a tudásmegosztásban. 

Edukáció

Egyedi szemléletformáló edukációs programokat szervezünk általános iskolás diákok bevonásával, iskolaidőben, intézményi keretek között. A foglalkozások célja a természet, a társadalom és a gazdaság területére kiterjedő fenntarthatóság alapismereteinek átadása, a hulladék, mint környezeti kihívás megoldásai a körkörös gazdaság rendszerében, valamint a kreatív és cselekvő tudatosságra való törekvés elültetése a hulladéknak tekintett alapanyagok tárgyalkotási technológiájának alkalmazásával. ​A kiválasztott alapfokú oktatási intézményekbe 100 workshop foglalkozással, képzett animátorokkal és a korosztály számára kialakított tudásanyaggal érkezünk 2023. márciusától a tanév dedikált időpontjaiban.

Iskolai környezetvédelmi foglalkozások

Első alkalommal 2019 októberében indult el a Wasterevolution, amely egy, a fenntarthatóságot és a körforgásos gazdaságot a mindennapi életünk különféle aspektusaiból körbejáró konferencia.

Tavaly, 2021-ben harmadik alkalommal rendezte meg a Wasterevolution fenntarthatósági meetup-ot a Hybridart Management, ami a 2020-as évhez hasonlóan a Budapest Music Centerben várta az érdeklődőket.

2021-ben az elmúlt évek tematikai keretéhez kapcsolódva, a mindennapjainkat leginkább meghatározó helyszínek, életterek és közösségek nézőpontjából vizsgáltuk aktuális környezeti változásainkat, feltételezett jövőképeket, ideákat és a fenntarthatóság egyre sürgetőbb kérdéseit. A kerekasztal-beszélgetések tematikáját a meetup hívószava határozta meg: responsibility, vagyis felelősség. Az esemény fővédnöke Steiner Attila Államtitkár Úr volt az ITM Fenntarthatósági Államtitkára.

2022-ben kiemelt célunk, hogy az évről évre egyre sikeresebb eseményt egy újabb szintre emelve a fővároson kívüli érdeklődők számára is elérhetővé tegyük. Az ősz folyamán, a HybridCycle és a Széchenyi István Egyetem együttműködésével a CLC projekt részeként a Wasterevolution 2022 Mosonmagyaróvárra költözik.

Az ingyenes rendezvényen idén is ismert előadók, alkotók, szakmailag elismert kutatók, professzorok és nagyvállalatok neves szakmai képviselőinek részvételével tematikus, mindenki számára izgalmas, értékes információkat nyújtó kerekasztal-beszélgetésekkel, prezentációkkal várjuk a közönségét.

A 2022-es konferencia különlegessége, hogy a programhoz V4-es országok szaktekintélyei, a fenntarthatóságot tekintve jelentős szereplői is csatlakoznak.

ÖkoPiknik by Waste Revolution

bottom of page