top of page
A HybridCycle és a Veszprém-Balaton 2023 együttműködésével június és október között össszesen hat művész/kreatív alkotói csoport látogatott el a festői Káli-medencébe az Artist in Residence program részeként. A három hetes időszakokra érkező fiatal művészeknek az ország egyik legszebb természeti tájának megismerésén túl lehetőségük nyílt egy helyspecifikus műalkotás létrehozására.

Sivák Zsófia (fotográfus), Balogh Kristóf József (képzőművész), Peredi Dorottya (formatervező), Lengl Orsolya (festőművész), Kudron Anna (Pinkponilo kreatív stúdió) és a Tangly Hands alkotócsoport műveit a Balaton Plaza egy jelenleg üresen álló üzlethelyiségébe költöztetjük október 29-től két hétre (november 11-ig). Az elkészült festmények, fotók és a fenntarthatóság üzenetét közvetítő installációk izgalmas látványosságként két héten át várják a plaza látogatóit nyitvatartási időben.

 

A kiállítás látogatása ingyenes.

Művészet a Balaton Plazaban!

Október 29-től két hétre a veszprémi Balaton Plazaba költöznek a Tiszta Balaton, tiszta művészet! rezidenciaprogram művészeinek munkái!

Művészet a Balaton Plazaban!

Október 29-től két hétre a veszprémi Balaton Plazaba költöznek a Tiszta Balaton, tiszta művészet! rezidenciaprogram művészeinek munkái!

A nyertes pályázóknak hazánk egyik legszebb természeti tájának megismerésén túl lehetősége nyílik egy helyspecifikus projektmunka létrehozására, amit Veszprémben, Budapesten, 2023-ban pedig egy utazó kiállítás keretében 10 másik, múlt- és jövőbéli Európa Kulturális Fővárosa címet elnyert településen ismerheti meg a nagyközönség.  A programban résztvevő művészek fejenként 180 000 Ft összegű ösztöndíjban részesülnek.

2021 július-októberi időszakában összesen hat képzőművész számára 3 hetes időszakokra elérhetővé tesszük alkotótelepünket, ami kreatív, fenntarthatóság fókuszú alkotói tevékenység helyszínéül szolgál. A rezidencia célja elsősorban a fenntarthatóság és a képzőművészet ötvözésének, határterületeinek kutatása, az ezen alapuló alkotás bátorítása, támogatása.

bottom of page