top of page

A Second Life rezidenciaprogram során 10 külföldi és hazai alkotót fogadunk 2-2 hétre alkotóházunkban, akik a megyei gyűjtési programok részeként visszagyűjtött hulladékok felhasználásával készítik el műalkotásaikat, a projekt tematikus gyűjteményét gyarapítva. A rezidenciaprogram során készült munkákat Győrben és Budapesten is kiállítjuk, ezzel a művészet eszközével is hangot adva a fenntarthatóság üzenetének.

A Second Life rezidenciaprogram lehetőséget biztosít arra, hogy a fenntarthatóság és a körforgásos gondolkodás iránt érdeklődő művészek megismerjék és sajátos művészeti koncepciójukon keresztül megmutassák a hulladékban rejlő értéket és lehetőséget.

A second life - második élet hívószóra olyan művészek jelentkezését vártuk, akik koncepciójukkal egyedi, kreatív módon reflektálnak a hulladékszennyezés és az újrahasznosítás kérdéskörére. A rezidencia program során ehhez kapcsolódva a Circular Life Concept projekt keretében összegyűjtött hulladékoknak szeretnénk új esélyt adni, amelyek a létrejövő műalkotások alapanyagaiként folytathatják most már a következő, második életüket.

Rezidenciaprogram

Péterfy Ábel

Őry Annamária és Thua Le Tien

Herbert Anikó

Verebics Ágnes

Kováts Réka

Szigeti Anett Zsófia

Cedric af Geijersstam

Patrick Murakami

Alicja Wróblewska

A művésztábor keretében 10 külföldi és hazai művész hallgatót, diákot fogadunk 10 napra, akik egy művészeti vezető támogatásával a visszagyűjtött hulladékból készítenek el közösen egy nagyméretű, köztéri installációt. A tábor ideje alatt készült alkotást Győrben, Budapesten és további négy városban többek között a balatoni régióban is kiállítjuk 1-1 hétre ezzel felhívva a figyelmet a felelős fogyasztás fontosságára.

CirculArt Camp művésztábor

A CLC projekt keretében létrehozunk egy designkollekciót a visszagyűjtött hulladékok felhasználásával, száz százalékban újrahasznosított anyagokból. A kollekció 5 különböző egyedi tervezésű termékből áll majd, amelyek limitált példányszámú gyártásával elkészülhet a CLC collection. A kidobásra ítélt anyagok használati tárgyak formájában kapnak új életet.

Design termékek

A CLC projekt központi gondolata, hogy a hulladék érték, amit meg kell becsülni, és amit minél magasabb szinten vissza kell juttatni a körforgásba. Művészeti programjaink során egyetemi hallgatók, elismert képzőművészek és tapasztalt designerek, formatervezők mutatják meg, hogy az eldobott eszközeink hogyan válhatnak alapanyaggá és hogyan jelenthetnek új utat a hulladékkezelésben. Művészeink a projekt során gyűjtött hulladékokból dolgoznak: papír, műanyag, alumínium és más speciális anyagok, kozmetikai csomagolások, kis sporteszközök, kisméretű elektronikák, textil anyagok és irodaszerek felhasználásával hívják fel a figyelmet az egyre növekvő hulladéktömeg problémájára, és annak kezelésének lehetőségeire.

Művészet és design

bottom of page