top of page
Csinálj ma valami olyat, amit a jövőbeli önmagad is megköszön majd!

Az idén harmincadik alkalommal megrendezett Művészetek Völgye Kapolcs, Taliándörögd és Vigántpetend utcáit változtatja különleges díszletté könnyűzenei, irodalmi, színházi, népzenei, komolyzenei és képzőművészeti programjaihoz. Az ország legnagyobb összművészeti fesztiváljának közel ezernyolcszáz programját 2021. július 23. és augusztus 1. között látogathatják a legkülönbözőbb művészeti ágak iránt fogékony érdeklődők.

 

A nagy kiterjedésű fesztivál idén is rengeteg helyszínen várja a látogatókat, hiszen annak kereteit az utcák, házak, kertek és a környező természet adják, így az események élvezői bajba kerülhetnek azzal, hogyan tudják a fesztivál során összegyűlt műanyag és alumínium hulladékot gyűjteni. Közösségi szelektív hulladékgyűjtő programunkkal ezt a problémát igyekeztünk elhárítani színes, informatív, hulladékgyűjtő pontok kialakításával. 

A fesztiválon Kovács Bálint készített fotókat.

Közösségi hulladékgyűjtés a Művészetek Völgyében!

Tiszta Balaton, tiszta művészet! projektünk keretein belül több balatoni kulturális és gasztronómiai fesztiválon is szelektív hulladékgyűjtési akcióba fogtunk.

Közösségi hulladékgyűjtés a Művészetek Völgyében!

Tiszta Balaton, tiszta művészet! projektünk keretein belül több balatoni kulturális és gasztronómiai fesztiválon is szelektív hulladékgyűjtési akcióba fogtunk.

A nyertes pályázóknak hazánk egyik legszebb természeti tájának megismerésén túl lehetősége nyílik egy helyspecifikus projektmunka létrehozására, amit Veszprémben, Budapesten, 2023-ban pedig egy utazó kiállítás keretében 10 másik, múlt- és jövőbéli Európa Kulturális Fővárosa címet elnyert településen ismerheti meg a nagyközönség.  A programban résztvevő művészek fejenként 180 000 Ft összegű ösztöndíjban részesülnek.

2021 július-októberi időszakában összesen hat képzőművész számára 3 hetes időszakokra elérhetővé tesszük alkotótelepünket, ami kreatív, fenntarthatóság fókuszú alkotói tevékenység helyszínéül szolgál. A rezidencia célja elsősorban a fenntarthatóság és a képzőművészet ötvözésének, határterületeinek kutatása, az ezen alapuló alkotás bátorítása, támogatása.

bottom of page