top of page
A látványos, halas gyűjtőfal és a gyerekeknek készített izgalmas, informatív leírások nem kis meglepetést okoztak az iskolákba érkező diákoknak hétfőn.

Az eszközök elhelyezése után újabb vendégek érkeztek a kiválasztott intézményekbe. A balatoni strandokra szervezett fenntarthatóság szemléletű alkotó workshopok, iskolai terepre hangolt foglalkozásait vittük el a gyerekeknek, egy korosztályra szabott edukativ modullal kiegészítve. Hiszen a környezettudatos gondolkodást nem lehet elég korán elkezdeni! 

 

A Veszprémi Báthory István és a Deák Ferenc Általános Iskolában, illetve a Veszprémi Cholnoky Jenő Általános Iskolában és a Rózsa Úti Általános Iskolában nagy érdeklődéssel hallgatták az előadást, és lelkesen készítették el alkotásaikat a legkisebbek is azokból az alapanyagokból, amelyek egyébként a kukában landoltak volna.

Az iskolai trash art foglalkozásokról Kovács Bálint készített fotókat.

Együtt alkotni a fenntarthatóság jegyében

A HybridCycle iskolai fenntarthatósági programsorozata részeként szeptember 20-án reggel szelektív gyűjtőket és óriás kupakfal installációkat helyeztünk el négy veszprémi iskolában. 

Együtt alkotni a fenntarthatóság jegyében

A HybridCycle iskolai fenntarthatósági programsorozata részeként szeptember 20-án reggel szelektív gyűjtőket és óriás kupakfal installációkat helyeztünk el négy veszprémi iskolában. 

A nyertes pályázóknak hazánk egyik legszebb természeti tájának megismerésén túl lehetősége nyílik egy helyspecifikus projektmunka létrehozására, amit Veszprémben, Budapesten, 2023-ban pedig egy utazó kiállítás keretében 10 másik, múlt- és jövőbéli Európa Kulturális Fővárosa címet elnyert településen ismerheti meg a nagyközönség.  A programban résztvevő művészek fejenként 180 000 Ft összegű ösztöndíjban részesülnek.

2021 július-októberi időszakában összesen hat képzőművész számára 3 hetes időszakokra elérhetővé tesszük alkotótelepünket, ami kreatív, fenntarthatóság fókuszú alkotói tevékenység helyszínéül szolgál. A rezidencia célja elsősorban a fenntarthatóság és a képzőművészet ötvözésének, határterületeinek kutatása, az ezen alapuló alkotás bátorítása, támogatása.

Veszprémi Báthory István Általános Iskola

Veszprémi Cholnoky Jenő Általános Iskola

Veszprémi Rózsa Úti Általános Iskola

Veszprémi Deák Ferenc Általános Iskola