top of page
Sivák Zsófia nem mindennapi alkotó, szociofotói a legkülönlegesebb élethelyzetekbe, közösségekbe nyújtanak betekintést. A művész a Káli-medence érintetlen, háborítatlan környezetét, az ott kialakult közösségek és a természet kapcsolatát bemutatva egészen új oldaláról közelíti meg a fenntarthatóság problémakörét.

A fotográfusról Kovács Bálint készített fotókat mindszentkállai alkotóházunk környezetében.

Sivák Zsófia Mindszentkállán

Első rezidensünk, Sivák Zsófia július 1-től 22-ig alkotott mindszentkállai alkotóházunkban. A fotográfus az itt töltött idő alatt a Káli-medence legkülönlegesebb zugait bejárva, fotóival világított rá környezetünk megőrzésének fontosságára.

Sivák Zsófia
Mindszentkállán

Első rezidensünk, Sivák Zsófia július 1-től 22-ig alkotott mindszentkállai alkotóházunkban.

A fotográfus az itt töltött idő alatt a Káli-medence legkülönlegesebb zugait bejárva, fotóival világított rá környezetünk megőrzésének fontosságára.

A nyertes pályázóknak hazánk egyik legszebb természeti tájának megismerésén túl lehetősége nyílik egy helyspecifikus projektmunka létrehozására, amit Veszprémben, Budapesten, 2023-ban pedig egy utazó kiállítás keretében 10 másik, múlt- és jövőbéli Európa Kulturális Fővárosa címet elnyert településen ismerheti meg a nagyközönség.  A programban résztvevő művészek fejenként 180 000 Ft összegű ösztöndíjban részesülnek.

2021 július-októberi időszakában összesen hat képzőművész számára 3 hetes időszakokra elérhetővé tesszük alkotótelepünket, ami kreatív, fenntarthatóság fókuszú alkotói tevékenység helyszínéül szolgál. A rezidencia célja elsősorban a fenntarthatóság és a képzőművészet ötvözésének, határterületeinek kutatása, az ezen alapuló alkotás bátorítása, támogatása.

bottom of page