top of page
Augusztus 24. és szeptember 2. között a Hybridart Camp alkotótáborban a fiatal, cseh, román, szlovák, lengyel és szerb művészek a környezettudatosság, upcycling, azaz a továbbhasznosítás jegyében készítették el műveiket az inspiráló balatoni környezetből ihletet merítve.

Az alkotások a Collabyrinth kültéri installáció elemeiként különböző művészi nézőpontokat képviselve fogalmazzák újra a hulladékot, mint ismételten felhasználható anyagot. A 2020-ban tervezett Collabyrinth célja a tudatos fogyasztás és a fenntarthatóság szellemiségének képzőművészeti eszközökkel való megjelenítése. 

Az installáció egy közösségi labirintus megvalósítása köré épült, amelyet jelenleg a 2020-as és a 2021-es év alkotásai tesznek teljessé. A Collabyrinth tereit járva elmerülhetünk gondolatainkban és mélyebb elmélkedésre összpontosíthatunk. A körbe- és bejárható labirintus üzenete a fenntartható hulladékgazdálkodásra és a tudatos fogyasztásra való fokozott odafigyelés. 

 

A Collabyrinth Veszprém megyéből a fővárosba utazva 2021-ben a Millenárison a Brain Bar rendezvényén mutatkozott be szeptember 9-én és 10-én, majd hamarosan visszatér a balatoni régióba és a veszprémi közönség is megismerheti.

 

A Hybridart Campről Derzsi Mátyás készített videót és fotókat.

Hybridart Camp 2021.

2021-ben a HybridCycle a VEB 2023 programmal együttműködve a festői Köveskálra invitálta a hazai és nemzetközi művészeti intézmények hallgatóit és friss diplomásait.

Hybridart Camp 2021.

2021-ben a HybridCycle a VEB 2023 programmal együttműködve a festői Köveskálra invitálta a hazai és nemzetközi művészeti intézmények hallgatóit és friss diplomásait.

A nyertes pályázóknak hazánk egyik legszebb természeti tájának megismerésén túl lehetősége nyílik egy helyspecifikus projektmunka létrehozására, amit Veszprémben, Budapesten, 2023-ban pedig egy utazó kiállítás keretében 10 másik, múlt- és jövőbéli Európa Kulturális Fővárosa címet elnyert településen ismerheti meg a nagyközönség.  A programban résztvevő művészek fejenként 180 000 Ft összegű ösztöndíjban részesülnek.

2021 július-októberi időszakában összesen hat képzőművész számára 3 hetes időszakokra elérhetővé tesszük alkotótelepünket, ami kreatív, fenntarthatóság fókuszú alkotói tevékenység helyszínéül szolgál. A rezidencia célja elsősorban a fenntarthatóság és a képzőművészet ötvözésének, határterületeinek kutatása, az ezen alapuló alkotás bátorítása, támogatása.

Ilyen volt a 2021-es Hybridart Camp nemzetközi fenntarthatósági alkotótábor.

bottom of page