top of page
Balaton, nyár, perzselő hőség - július közepén megtelt fürdőzőkkel Keszthely Városi Strandja. Két csobbanás között szerencsére bőven akadtak olyan családok, akik a pihenésbe egy kis alkotást is bele szerettek volna csempészni, így egész nap cserfes, vagy olykor csendesen koncentráló fiatalokkal telt meg kézműves sátrunk.

Fenntarthatósági animátorainknál a résztvevők újrahasznosított alapanyagokból készíthettek használati tárgyakat, közben a szelektív hulladékgyűjtés fontosságáról, gyakorlatáról beszélgetve.

 

A keszthelyi strand workshopról Kovács Bálint készített fotókat.

Strand workshop Keszthelyen!

2021 nyarán négy balatoni strandon szerveztünk alkotói strand workshopokat gyermekeknek, ahol a 7-14 éves korosztály kreatívan sajátíthatta el a szelektív hulladékgyűjtés alapjait. Az első workshopunk helyszíne a Keszthely Városi Strand volt.

Strand workshop
Keszthelyen!

2021 nyarán négy balatoni strandon szerveztünk alkotói strand workshopokat gyermekeknek, ahol a 7-14 éves korosztály kreatívan sajátíthatta el a szelektív hulladékgyűjtés alapjait. Az első workshopunk helyszíne a Keszthelyi Városi Strand volt.

A nyertes pályázóknak hazánk egyik legszebb természeti tájának megismerésén túl lehetősége nyílik egy helyspecifikus projektmunka létrehozására, amit Veszprémben, Budapesten, 2023-ban pedig egy utazó kiállítás keretében 10 másik, múlt- és jövőbéli Európa Kulturális Fővárosa címet elnyert településen ismerheti meg a nagyközönség.  A programban résztvevő művészek fejenként 180 000 Ft összegű ösztöndíjban részesülnek.

2021 július-októberi időszakában összesen hat képzőművész számára 3 hetes időszakokra elérhetővé tesszük alkotótelepünket, ami kreatív, fenntarthatóság fókuszú alkotói tevékenység helyszínéül szolgál. A rezidencia célja elsősorban a fenntarthatóság és a képzőművészet ötvözésének, határterületeinek kutatása, az ezen alapuló alkotás bátorítása, támogatása.

bottom of page