top of page

OPEN CALL: Hybridart Camp 2021.

Helyszín:​​ Köveskál | Dátum: 2020.08.24.-09.02. | Pályázók köre: művészeti egyetemi hallgatók



Hybridart Camp kezdeményezésünket 2016-ban Pannonhalmán, a Bencés Főapátsággal együttműködésben indítottuk útjára. Ebben az évben az alkotótáborba érkező fiatal művészek a „Circle of Life” témára, a Pannonhalmi Bencés Főapátság Vis Vitalis ásványvizének több mint 4000 műanyag PET palackjából építettek egy 4 méter magas dinoszauruszt formázó installációt, mely a hazai szereplést követően az Egyesült Arab Emirátusokban, Abu Dhabiban is kiállításra került. Ezt követően alkotótáborunk megfordult már Pécsett a Zsolnay Kulturális Negyedben, ahol felépítettünk már hatalmas, lófejeket formázó installációkat és különböző tengeri halakat mintázó szoborcsoportot is, majd ezek után Kecskeméten egy sakkfigurákat ábrázoló sakk-matt helyzetet is megvalósítottunk több ezer alumínium doboz felhasználásával. 2020 augusztusában 10 napos alkotótáborunkat ismét Kecskeméten szerveztük meg, melynek középpontjában a Zalavári József ökodesigner koordinálásával megvalósított, majd 2021-ben folytatni tervezett Collabyrinth installáció állt. A Collabyrinth reflektál korunk egyik legsürgetőbben megoldásra váró problémájára, a hulladék kérdésére. A körbe- és bejárható installáció a fenntartható hulladékgazdálkodásra, a tudatos fogyasztásra hívja fel a figyelmet. Az installáció falait 2020-ban visszagyűjtött alapanyagokból (PET, fesztiválokon hátrahagyott sátrak, alumínium dobozok, farmernadrágok, balatoni borászatokból megmaradt parafadugók) készíthették el a résztvevők, melynek hagyományát a 2021-es évben is folytatjuk.


2021 augusztusában 10 napos alkotótáborunkat a Káli-medencében, a festői Köveskálon szervezzük meg, ahova várjuk hazai, valamint a visegrádi régió és az Egyesült Arab Emirátusok művészeti egyetemeinek hallgatóit, friss diplomásait. A programban való részvétel ingyenes, az utazási költséget, valamint a szállást és a napi háromszori étkezést biztosítjuk. A program során készült installációt ősszel Balatonfüreden a Tagore sétányon, majd Veszprém főterén állítjuk ki.


Beauty shot of woman with hands wrapped on face

JELENTKEZÉS:


Ha még hallgatói státuszban vagy valamelyik hazai művészeti egyetemen, a következő dokumentumok elküldésével jelentkezhetsz a programra:

  1. Önéletrajz

  2. Portfólió

  3. Motivációs levél (Miért szeretnél részt venni az idei projektben?)

Jelentkezési anyagodat a következő címre várjuk:

E-mail cím: info@hybridart.hu

Tárgy: Hybridart Camp 2021

Jelentkezési határidő: 2021. 07. 25.

bottom of page