top of page
Cedric af Geijersstam

A Second Life rezidenciaprogram során a Circular Life Concept (CLC) gyűjtési akciójának köszönhetően, a szelektált hulladékoknak új esélyt adva, a fenntartható művészet sokszínű eszköztárával mutathatják be a résztvevő alkotók egy második esély, egy második élet lehetőségét.

A Second Life rezidenciaprogram következő művésze:
fotóművész, zenész - összművesz

A Second Life rezidenciaprogram során a Circular Life Concept (CLC) gyűjtési akciójának köszönhetően, a szelektált hulladékoknak új esélyt adva, a fenntartható művészet sokszínű eszköztárával mutathatják be a résztvevő alkotók egy második esély, egy második élet lehetőségét.

Cedric af Geijersstam
A Second Life rezidenciaprogram következő művésze:
fotóművész, zenész - összművesz

Hogyan indul egy átlagos napod?

Felébredek, főzök egy teát, majd kiülök a teraszra, ott elfogyasztom. Hallgatom a madarakat, és ha süt a Nap akkor abból nyerek erőt az elinduláshoz.


Hol kezdődik nálad az alkotás?

Ihlet, terv. Igyekszem keresni az ihletett helyzeteket, és figyelem mi érint meg érzelmileg és vizuálisan, legyen szó absztrakt formákról, zenéről, az ablakra vetett árnyékról.


Ki/kik voltak rád nagy hatással művészetileg?

Gyakran keresem az ingerekkel teli környezetet, gondolok itt koncertre, kiállításra, művészkönyvekre. Benkő Imre Horizont fotó könyve nagy hatással volt rám.


Mi akartál lenni gyerekkorodban? Mi lennél most, ha nem a művészettel foglalkoznál?

Pszichológus lennék talán, gyermekkoromban önmagam voltam, és a saját utam megtalálása volt a célom, de a zene mindig nagy szerepet töltött be ezért is vagyok zenész.


Hol találsz inspirációt?

Az élet inspirál. Környezetemből merítek leginkább, emberekből, helyzetekből, beszélgetésekből, helyszínekből.


Melyik a kedvenc napszakod? Miért?

Éjjel, amikor más már alszik, csend és nyugalom van körülöttem, én akkor érzem magam a legaktívabbnak.


Van kedvenc tárgyad, kabalád? Mi az és miért?

Tárgyam nincs talán, de mindig van nálam gitár pengető, napszemüveg és kamera, ezek nélkül nem szoktam elindulni otthonról.


Mi a kedvenc olvasmányod és miért ajánlanád?

Nemrég nekem is ajánlották Friedrich Kittler Optikai médiumok című könyvét, most kezdtem olvasni, erősen ajánlom a téma felé érdeklődőknek.


Mi a kedvenc zenéd és miért volt rád nagy hatással?

Zenész-művészként rengeteg zenét fogyasztok, leginkább rock műfajt részesítem előnyben. Ha kiemelnék néhány zenekart, akkor azok a Razorlight, Black Rebel Motorcycle Club, The Velvet Underground, The Strokes és a Nouvelle Vague lennének.


Mi az eddigi legemlékezetesebb élményed, sikered művészetileg?

Előző évben került megrendezésre egyéni kiállításom LIFE címmel, a

Hybrid Art Space Galériában Budapesten, ezt nevezem eddigi legemlékezetesebb és legtanulságosabb élménynek művészként.


Mit vársz leginkább a rezidencia időszaktól?

Fejlődést, és tapasztalat szerzést. Szeretném elmélyíteni a tudásom dokumentarista fotózás területén, illetve alternatív fotózási technikákkal is kísérleteznék.


Mit szeretnél üzenni a rezidencia alatt készülő alkotásoddal?

A fotográfia a pillanatot rögzíti, így leginkább a jelen ami foglalkoztat. A pillanat szülte cselekedeteink meghatározóak. Az üzenetem a tetteink felelősségteljes építése, annak tudatában, hogy egy Földünk van.


Ki lenne az álom vacsora vendéged egy rezidenciás estén?

Egyszer szívesen leülnék egy vacsorára minden eddigi program résztvevővel, érdekelne ők miket fedeztek fel a környéken, merre lehetne még kirándulni, hol vannak szerintük izgalmas helyek fotózáshoz.


Hogyan jelenik meg az életedben az újrahasznosítás és a fenntarthatóság?

Amit csak tudok igyekszem újra hasznosítani. De érzem azt is, mennyire fontos lenne elkerülni a felesleges hulladékok használatát. Természetesen külön gyűjtöm az újrahasznosítható szemetet is, és a már nem használt ruháim is szívesen továbbadom, vagy eladom.

bottom of page